Material pentru Debitare cu Jet de Apă: Granat Roșu (GMA Waterjet Garnet)


Produs ecologic

Conform Legislatiei Europene


Avantaje

  • Ideal pentru masinile de taiat cu jet de apa datorita caracteristicilor sale de duritate, densitate, friabilitate si forma a particulelor;
  • Materialul contine particule de granat verde, de duritate superioara, fapt care sporeste forta de taiere a materialului;
  • Duritate Ridicata: 7.0 - 8.0 pe Scara Mohs;
  • Material Ecologic si Material Non-Toxic (Continut de Silicati <0.1%).

Specificații

DURITATE RIDICATA

Granat rosu de calitate superioara ce are in compozitie oxizi de aluminiu si fier; in plus fata de granatul rosu, materialul contine particule de granat verde care sporesc duritatea materialului abraziv. Particulele de granat verde se observa cu ajutorul lupei, cu ochiul liber fiind vizibile asemeni unor particule negre razlete.

FORTA DE TAIERE SUPERIOARA

Inca de la exploatarea din mina este pastrata forma cristalina a granatului; forma angulara cu pana la 12 colturi, in aproximativ 38 de structuri obtinute dupa macinare si separare pe dimensiuni, avand proprietati de taiere maxime pentru aproape orice tip de material.

REUTILIZARE MULTIPLA

Datorita faptului ca roca de almandin ce este ingropata adanc sub pamant nu este supusa eroziunii, granatul are o forma cristalina angulara cu multiple unghiuri ascutite inca din forma bruta. Dupa exploatare, roca este faramitata, spalata si separata pe dimensiuni, pastrand forma angulara multifatetata. Fiind un bloc compact, materialul isi pastreaza forta de taiere prin reutilizari multiple.

Descriere

Cel mai bun abraziv pentru masinile de taiat cu jet de apa este granatul rosu, datorita unei serii unice de caracteristici de duritate, densitate, friabilitate si forma a particulelor, ce maximizeaza proprietatile de taiere ale masinilor cu jet de apa:

  • Duritate. In procesul de taiat cu jet de apa este necesar un echilibru optim intre forta de taiere si uzura componentelor masinii de taiat. Utilizarea unui abraziv moale prelungeste durata de viata a duzelor, insa incetineste taierea. Un abraziv prea dur creste viteza de taiere, insa erodeaza prea rapid duzele, fapt care duce la timpi morti de operare, dar si la cresterea costurilor de inlocuire a pieselor echipamentului de taiere. Granatul rosu are o duritate de aproximativ 8 pe scara Mohs, valoare ce echilibreaza in mod eficient nevoia de a taia rapid, dar si de a oferi o durata de viata rezonabila echipamentelor;
  • Densitate. Forta de taiere a masinii cu jet de apa este functie de doi factori: greutatea abrazivului multiplicata cu velocitatea. Abrazivul ideal are cea mai mare greutate pe care apa o poate accelera pana la velocitatea maxima. Un abraziv prea usor nu va taia materialul, iar un abraziv prea greu nu va accelera la velocitatea maxima, micsorand forta de taiere a masinii cu jet de apa. Granatul rosu este mai greu decat apa de aproximativ 4 ori, situandu-se in intervalul optim atat pentru taiere, cat si pentru acceleratie;
  • Friabilitate. Tinand cont de natura semifriabila a granatului rosu in particule cu varfuri ascutite, se constata ca forta sa de taiere este superioara fata de alte materiale abrazive;
  • Forma particulelor. S-a constat ca forta cea mai mare de taiere o prezinta particulele care au forma angulara cu multiple fatete ascutite, asa cum este si forma particulelor de granat rosu.

Aplicații

Granat Rosu: Ideal pentru Masinile de Taiat cu Jet de Apa

Un furtun de apa proiecteaza apa cu putere in exterior, iar daca adaugi mai multa presiune, forta apei creste semnificativ. Pe acelasi principiu functioneaza masinile de taiat cu jet de apa; astfel, apa este proiectata printr-un orificiu foarte stramt, folosind o presiune extrem de ridicata, cumul de factori ce asigura apei o forta de patrundere foarte mare in substrat. Daca se adauga in apa si un material abraziv dur, spre exemplu granat rosu, forta apei creste exponential, reusind sa taie si sa decupeze cu precizie milimetrica aproape orice tip de material, de la carton si cauciuc, pana la ceramica, otel, titan, piatra si cuart.

Proprietăți fizice și chimice

Proprietati fizice si chimice
Starea fizica: Particule solide
Culoare: Variatii de maro roscat, rosu, roz, verde
Miros: Inodor
Duritate: 7,0 - 8,0 Mohs
Masa: (aprox.) 3,9 - 4,1 g/cm3
Solubilitate: Nu este solubil in apa
Stabilitate termica: Material Non-inflamabil
Explozivitate: Material Non-exploziv

Compoziție chimică

Compozitie chimica
Fe2O3 38,1%
SiO2 (necristalin): 35,2%
Al2O3: 18,9%
MgO: 2,5%
P2O5: 0,06%
Na2O: 0,03%
ZrO2: 0,03%
K2O: 0,02%
TiO2: 2%

Siguranța utilizării

Granatul rosu este un material sigur, ecologic si stabil. Nu necesita atentie deosebita la manipulare. Este necesara purtarea echipamentelor de protectie si evitarea contactului direct. Depozitarea acestui material nu necesita conditii deosebite. Este necesara o ventilare buna a aerului in spatiul unde abrazivul este depozitat.

In caz de inhalare, persoana afectata trebuie scoasa la aer curat si mentinuta intr-o pozitie comfortabila pentru a putea respira. Se poate administra oxigen, daca respiratia se face in conditii de dificultate. Pot fi facute manevre de respiratie artificiala, daca persoana nu respira. In acest caz, este necesra interventia medicala.

Evitati contactul direct cu pielea. Daca s-a intrat in contact direct cu acest abraziv, trebuie spalata zona cu apa curata pentru minim 20 de minute. Folositi un sapun moale si apa curata.

In caz de ingestie, este necesara interventia medicului. Toate tratamentele care se aplica persoanei vatamate trebuie sa aiba in vedere simptomele pe care acestea le prezinta.

Trebuie evitat mersul prin material si intodeauna trebuie purtat echipament de protectie. In caz de scurgere, zona trebuie izolata pentru o distanta de aproximativ 25 de metri, in toate directiile. Deversarea materialului in ape este interzisa. Este necesara evitarea prafului. Folositi aspiratoare profesionale pentru a curata zona.

Acest material contine cristale de silicati si/sau cuart. Conform monografiei IARC pentru evaluarea riscurilor substantelor asupra oamenilor, acest material are potential risc de cancer.

Avantaje GMA Waterjet Garnet & Classic Cut

Performanță excelentă

Oferă eficiență maximă și durată lungă de utilizare în procesul de debitare

Precizie superioară

Productivitate crescută, consistență și muchii ascuțite

Eficiență operațională

Reduce consumul de material și scade cheltuielile operaționale

Continuitate în livrare

Livrare imediată și continuă, fără întreruperi în lanțul de aprovizionare

Debitează piese de mare finețe în mod inteligent folosind cele mai performante materiale abrazive pentru tăierea cu jet de apă!

Aplicații Granat Roșu

Industria auto

Industria auto

În producția de componente auto, precum panouri de caroserie sau componente din aluminiu și oțel, debitarea cu jet de apă folosind granatul roșu poate fi utilizată pentru a realiza tăieri precise și curate. Astfel, se evită problemele asociate cu deformările termice care pot apărea în procesele de tăiere termică. Acest lucru este esențial pentru componentele auto, unde toleranțele stricte și integritatea structurală sunt cruciale.

Industria aero-spațială

Industria aero-spațială

În producția componentelor aero-spațiale, se utilizează tehnici avansate de debitare cu jet de apă pentru a tăia neferoase sau metale dure, cum ar fi titanul sau aliajele speciale. În plus, se utilizează materiale compuse, cum ar fi fibrele de carbon sau materialele plastice armate cu fibră de sticlă. Debitarea cu jet de apă cu granat roșu oferă o soluție eficientă pentru tăierea acestor materiale fără a afecta proprietățile lor mecanice.

Industria energiei regenerabile

Industria energiei regenerabile

În producția de componente pentru echipamentele utilizate în industria energiei regenerabile, cum ar fi turbinele eoliene sau panourile solare, debitarea cu jet de apă se folosește pentru a realiza tăieri precise în materiale compozite și metalice. Granatul roșu oferă capacitatea de a tăia prin materiale rezistente, contribuind la fabricarea componentelor eficiente energetic pentru sursele regenerabile.